USA, het zuid-westen. Een roadtrip door California, Arizona, Utah en Nevada

Hits: 57286

Artikelindex

REISVERSLAG ROADTRIP USA 2016; met een SUV door California, Arizona, Utah en Nevada

Al vele jaren wilde ik graag de natuurparken in het zuidwesten van de USA  bezoeken. Ik had in de jaren zeventig Yellowstone gezien en andere parken in het noorden van de VS en in West-Canada, zoals Waterton Glacier, Banff en Jasper. Ik was daar erg enthousiast over maar wilde ook letterlijk de andere kant van de USA graag zien: het droge zuiden met onder andere de wereldberoemde rode (tafel)bergen en natuurlijke bogen en ‘bruggen’, en de woestijnen met de grote cactussen, kortom, het 'wilde westen'. Ik zag op Flickr en andere fotosites prachtige foto’s van Monument Valley, en ik wilde zelf ook zulke foto’s maken en de omgeving zien waar ze gemaakt waren. Mijn vrouw ging maar al te graag mee, liet ze weten. En zo zagen en 'beleefden' we o.a. het fabelachtig mooie Monument Valley, de Grand Canyon maar nog minstens zo mooi: Canyonlands en Arches. En het sprookjesachtige Bryce Canyon, maar ook de prachtige kust van California. 

Hier een zeer uitgebreide fotoreportage met een reisverslag van dag tot dag en heel veel links voor meer info en (route-)kaarten. 

 

 

 Disclaimer en copyright: Zie de 'privacy policy' onderaan de welkom-pagina! Daar staat onder meer: Ik besteed veel zorg aan het actueel, toegankelijk, correct en compleet houden van de informatie op mijn site. Het is echter mogelijk dat informatie verouderd, incompleet of onjuist is. Ik ben slechts een amateur. Ik kan dus niet instaan voor de juistheid of volledigheid van de op deze site gepubliceerde informatie. Aan de inhoud van de website kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Ik kan niet op enigerlei wijze aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van het gebruik, op welke wijze dan ook, van de aangeboden informatie en evenmin voor het gebruik van de gelinkte sites. Ik aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade, van welke aard dan ook, die op enigerlei wijze voortvloeit uit het gebruik van deze site of de tijdelijke onmogelijkheid om de site te kunnen raadplegen. 


ESTA

eVisa Application Services

Gaat u binnenkort naar Amerika en heeft u een ESTA nodig? Dan kunt u deze online aanvragen bij eVisa Application Services. De Nederlands sprekende medewerkers van de klantenservice helpen reizigers bij het aanvragen van een ESTA voor Amerika. Ook zitten er allerlei voordelen aan namelijk; zij controleren elke aanvraag handmatig en hebben ingebouwde controles op hun aanvraagformulier zodat de meest gemaakte fouten voorkomen kunnen worden. Dit scheelt aanzienlijk, want een fout in de paspoortgegevens kan cruciaal zijn. Op deze manier wordt er voorkomen dat u geweigerd wordt tijdens het inchecken of dat uw ESTA aanvraag afgewezen wordt. Standaard sturen zij het document per e-mail naar de klant. Heeft u geen printer, en wilt u de ESTA liever per post ontvangen? Dan is dat geen probleem, zij sturen het document tegen een kleine meerprijs per post naar u toe. Ook hoeft u op deze website niet te betalen met een creditcard, maar kunt u gewoon betalen middels iDEAL. Heeft u vragen? Dan kunt u contact met ze opnemen middels chat, e-mail en uiteraard ook telefonisch.

 © 2016, Lammert Metselaar/ www.reizenenschrijven.com   

Het auteursrecht c.q. databankenrecht op de op deze site gepubliceerde tekst en foto's berust bij auteur/fotograaf, Lammert Metselaar. Alle rechten worden voorbehouden.

Zonder schriftelijke toestemming van de auteur/fotograaf is het niet toegestaan om op de site gepubliceerde werken of databestanden geheel of gedeeltelijk over te nemen, buiten de in de wet geregelde citeerpraktijk.

 Als u wilt reageren op wat u hier leest of ziet, dan bent u welkom. Het e-mailadres vindt u op de welkoms-pagina. U krijgt antwoord. 

 

naar boven