Badlands, Hoodoo's, Rocky Mountains, Jasper en Banff, British Columbia, USA en Waterton Glacier International Peace Park, Alberta Forestry Trunk Road
en Canada en USA in 1978 met vooral Yellowstone National park en Grand Teton N.P. Mijn eerste grote reis buiten Europa. Kamperen met een camperunit op een forse pick-up-truck. Een belevenis.
Een uitgebreide fotoreportage, gecombineerd met het reisverslag. Honderden foto's waarin ik de uitbundige tropische natuur heb vastgelegd. Costa Rica is een land dat bijna voor de helft uit beschermd natuurgebied bestaat. We bezochten verschillende natuurparken maar alleen al in sommige hoteltuinen zag je al zoveel vogels, vlinders, exotische felgekleurde gifkikkertjes, basilisken, dat we bleven fotograferen. Panama is een wat ruwere diamant, maar minstens even interessant. Natuurlijk is er een fotoreeks over het beroemde Panamakanaal. En dan nog de nevel- en regenwouden, de vulkanen, het fantastische en paradijselijke Bocas del Toro. Enfin: laat u inspireren.
De duizenden vogels op de Ballestas eilandengroep, de vlucht boven de mysterieuze Nasca-lijnen, de intieme hoekjes van het Santa Catalinaklooster in de "witte stad" Arequipa, de vlucht van de condor in de Colca Canyon, de kurkdroge Atacama-woestijn en de Maanvallei, de jeepsafari op het immense zoutmeer Salar de Uyuni, de Dali-landschappen, Laguna Bianco, Laguna Verde, Laguna Salada,en het onwerkelijke Laguna Colorada; Isla Inca Huasi, het cactuseiland; in het binnenste van de mijn Cerro Rico in Potosí, het heerlijke oude Sucre, de riet-eilanden in het Titicacameer, de Heilige Vallei, de Inca overblijfselen in en rond Cusco, Machu Picchu, ...
en nog veel meer ziet u weergegeven in deze fotoreportage!
Rondreis 2013. Hoogtepunt van deze reis was natuurlijk het bezoek aan de ruïnes van de Inca-stad Machu Picchu: inderdaad onvergetelijk, het opdoemen van de fameuze ruïnestad uit de nevelflarden daar onder je. Maar de jeepsafari over het grootste zoutmeer ter wereld, de Salar de Uyuni, en de tocht langs wonderlijk gekleurde lagunes en bergen maakte zeker niet minder indruk. Landschappen zonder enig groen en toch zo gevarieerd, zo vervreemdend van vorm en kleur. Niet te vergelijken met enig landschap dat ik ooit gezien heb, ook niet de Witte woestijn van Farafra in Egypte, of de Sinaï. En niet te vergeten de kleurrijke indianenmarkten die we hebben bezocht, zoals die van Tarabuco. Maar ook steden als Arequipa, La Paz, Sucre en Cusco waren zeer de moeite waard. Natuurlijk was het soms (lichamelijk) afzien door de hoogte op de Altiplano (vele dagen boven 4000 meter), maar de condor majesteitelijk zien langs scheren op meters afstand maakt veel goed. Lees hier over onze ervaringen. Meestal ervaringen om nooit te willen missen maar lees ook hoe de extreme hoogte en het intensieve programma een aanslag op onze gezondheid deden. Laat u inspireren maar weet ook waar u aan begint met deze reis!
Al vele jaren wilde ik graag de natuurparken in het zuidwesten van de USA bezoeken. Ik had in de jaren zeventig Yellowstone gezien en andere parken in het noorden van de VS en in West-Canada, zoals Waterton Glacier, Banff en Jasper. Ik was daar erg enthousiast over maar wilde ook letterlijk de andere kant van de USA graag zien: het droge zuiden met onder andere de wereldberoemde rode (tafel)bergen en natuurlijke bogen en ‘bruggen’, en de woestijnen met de grote cactussen, kortom, het 'wilde westen'. Ik zag op Flickr en andere fotosites prachtige foto’s van Monument Valley, en ik wilde zelf ook zulke foto’s maken en de omgeving zien waar ze gemaakt waren. Mijn vrouw ging maar al te graag mee, liet ze weten. En zo zagen en 'beleefden' we o.a. het fabelachtig mooie Monument Valley, de Grand Canyon maar nog minstens zo mooi: Canyonlands en Arches. En het sprookjesachtige Bryce Canyon, maar ook de prachtige kust van California.
Hier een zeer uitgebreide fotoreportage met een reisverslag van dag tot dag en heel veel links voor meer info en (route-)kaarten.
Road trip 2017. Met een camper door het noorden en westen van de USA.
Marije en Michel brengen een nieuwe camper van de fabriek in Middlebury (bij Chicago) naar de verhuurder in Seattle aan de westkust. Via JanDoets hebben ze een en ander geregeld. Road Bear is de fabriek die zijn campers door geïnteresseerden naar de verhuurders overal in de USA laat brengen. Je kunt zo voor een voordelig tarief in een gloednieuwe camper rijden. Helaas moet de camper wel ruim vóór het toeristische seizoen bij de verhuurder staan, in dit geval in maart/april. En dan kan het in die streken nog volop winter zijn. Ze maken dus ook nog echte winterse omstandigheden mee: vorst, sneeuw, blizzard, regen, maar genieten desondanks met volle teugen. In 25 dagen uit en thuis doorkruisen ze het noord-westen van de USA. Hier hun in maart 2017 onderweg bijgehouden blog.