Kenia, reisverslag van een avontuurlijke kampeersafari

Hits: 34991

Artikelindex

Jambo Kenia! Achter op een vrachtwagen door Kenia   Een verslag van een bijzonder avontuurlijke kampeersafari

Kenia, het land van de wijde horizonten boven de savanne, met kleurrijke stammen als Masai, Samburu en Turkana, die gelukkig nog weinig westerse 'beschaving' hadden overgenomen en grandioze wildparken. Ik had het voorrecht in 1979 een paar weken achterop een vrachtwagen door dat land te kunnen reizen, te slapen in pubtentjes tussen het wild en onderweg prachtige en aardige mensen te ontmoeten. Ik maakte de reis met het toen nog jonge Baobab, dat die naam toen nog niet eens had. De man die later directeur werd van die organisatie, zat toen achter het stuur van de vrachtwagen en was onze reisleider, gids, tolk, vraagbaak, automonteur, en wat je nog maar meer nodig hebt op zo'n reis... Het was wel een avontuur: afzien met veel regen, vastzitten met de vrachtwagen in de modder van de Taita Hills en op de oevers van Lake Nakuru en diverse keren autopech, waardoor ik bij voorbeeld achterop een vrachtwagen van het Keniaanse leger naar het basiskamp werd teruggebracht. Je moeten wassen én tandenpoetsen met één kopje water. Van die dingen... Maar wat een ervaring! Waarschijnlijk was het de meest indrukwekkende reis van mijn leven. Nooit vergeet ik onze ontmoetingen met de speermaker Joseph in het Samburu-dorp en het -op gepaste afstand- mogen bijwonen van een initiatierite bij dit volk, met urenlang dansende krijgers.    Een uitgebreid verslag met foto's, gedigitaliseerd van dia's uit 1979. 

 

JAMBO KENIA!

 Kenia, het land van de wijde horizonten boven de savanne, de kleurrijke stammen als Masai, Samburu en Turkana.

Ik had het voorrecht in 1979 een paar weken achterop een vrachtwagen door dat land te kunnen reizen, te slapen in pubtentjes tussen het wild en onderweg prachtige en aardige mensen te ontmoeten. 

Ik maakte de reis met het toen nog jonge Baobab. De man die nu directeur is van de organisatie, zat toen achter het stuur van de vrachtwagen en was onze reisleider, gids, tolk, vraagbaak, automonteur, en wat je nog maar meer nodig hebt op zo'n reis...

Het was wel een avontuur: afzien met veel regen, vastzitten met de vrachtwagen in de modder van de Taita Hills en Lake Nakuru en diverse keren autopech, waardoor ik bij voorbeeld met een vrachtwagen van het Keniaanse leger naar het basiskamp werd teruggebracht. Je moeten wassen én tandenpoetsen met één kopje water. Van die dingen... 

Waarschijnlijk was het de meest indrukwekkende reis van mijn leven. Nooit vergeet ik onze ontmoetingen met de speermaker Joseph in het Samburu-dorp en het op gepaste afstand bijwonen van een initiatierite bij dit volk. 

 

naar boven