Zuid-Afrika 1: reisverslag en fotoreportage

Hits: 74567

Artikelindex

Bittersweet Suikerbossies: Reisverslag van een reis door Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho van Johannesburg via de kust en Drakensbergen tot Kaapstad 

Zuid-Afrika is een interessant land, zeker voor ons Nederlanders, historisch verbonden als we zijn met dit prachtige land. We bezochten naast het Krugerpark nog meer wildparken als Mlilwane (Swaziland), Inkwenkwezi, Hluhluwe. We zagen shows van traditionele dansen en gebruiken, zagen schitterende landschappen en natuurschoon langs de Panoramaroute en de Tuinroute, in de ruige Drakensbergen (naar Lesotho), de Kaap en nog veel meer toeristische hoogtepunten. Geïllustreerd met veel bijzondere foto's. Fragment uit mijn inleiding op dit reisverslag: 

"In het vliegtuig van Kaapstad naar Schiphol zit ik naast een Zuid-Afrikaanse dame van mijn eigen generatie. Eerst lijkt ze wat stug maar als we om één uur ’s nachts zitten te prikken in een soort pasteitje van vlees en groente, breekt het ijs. Ze woont in Cape Town vlak bij de Kirstenbosch Gardens. Als ik vertel dat mijn vrouw en ik daar eergisteren waren en het een van de hoogtepunten van de reis, ja zelfs een paradijselijk stukje aarde vonden, is ze zichtbaar verguld. Ze bekent dat ze er zelf minstens twee keer per week komt. ‘Iedere keer is het anders; het licht, de bloemen, de berg. I love Kirstenbosch.’ Ze is getrouwd met een medisch specialist en spreekt Engels met een Brits accent. Ze glimlacht als ik vraag of haar voorouders uit Engeland kwamen. ‘Ik ben Russisch’ zegt ze met een ironisch lachje."
Lees mijn verslag van een bezoek aan dit beproefde maar wonderschone land. 

 reisroute (van Johannesburg naar Kaapstad) 

BITTERSWEET SUIKERBOSSIES

Een verslag van een reis door de ‘Regenboognatie’ Zuid-Afrika in 2010 

 

Door Lammert Metselaar

 

naar boven