Indonesië: Sumatra (&Singapore), Java en Bali

Hits: 33102

Artikelindex

Indonesië: fotoboek/ reisverslag over Singapore, Sumatra, Java en Bali

Deze reis in 1981 is min of meer onze huwelijksreis geweest. Nadat wij elkaar in 1980 ontmoet hadden op de reis naar Sri Lanka, India en Nepal, zijn we in de herfst van 1981 getrouwd. Deze Indonesië-reis maakten we in de zomervakantie daaraan voorafgaand. We zouden eerst naar Canada en de USA maar toen de dollar ineens heel duur werd, konden we die camper-reis kosteloos annuleren. In plaats daarvan werd het toen dus Indonesië. Mijn vrouw kende het land al maar wilde het graag weer zien en voor mij was alles hier nieuw. In 24 dagen bezochten we Singapore, Sumatra, Java en Bali. Op Sumatra logeren we op het eiland Samosir in het Tobameer, waarop we boottochten maken en we traditionele dorpen van o.a. de Bataks zien. We maken in Tomok van dichtbij een ritueel mee waarbij mensen bijdragen brengen voor een begrafenis; we zien traditionele dansen in Simanindo, we zien diverse markten, en natuurlijk genieten we van de schitterende landschappen.  Op Java maakt vooral de Borobudur-tempel grote indruk en op Bali genieten we van de weelderige natuur, van een tempelfestival waar we de enige West-Europeanen zijn, en kijken we meteen de eerste dag onze ogen al uit als we een traditionele Balinese crematieplechtigheid mogen meemaken. 

 

DE FOTO'S ZIJN GEDIGITALISEERDE DIA'S UIT 1981

IN 24 DAGEN BEZOEKEN WIJ SINGAPORE, SUMATRA, JAVA EN BALI

                         Deze reis is min of meer onze huwelijksreis geweest. Nadat wij elkaar in 1980 ontmoet hadden op de reis naar Sri Lanka, India en Nepal, zijn we in de herfst van 1981 getrouwd. Deze Indonesiëreis was in de zomervakantie daaraan voorafgaand. We zouden eerst naar Canada en de USA maar toen de dollar ineens heel duur werd, konden we die camperreis kosteloos annuleren. In plaats daarvan werd het toen dus Indonesië. Mijn vrouw kende het land al maar wilde het graag weer zien en voor mij was alles hier nieuw.


 


 

We maken een stadsrit door Singapore en een wandeling. Op Sumatra logeren we op het eiland Samosir in het Tobameer, waarop we boottochten maken en traditionele dorpen van o.a. de Bataks zien. We maken in Tomok van dichtbij een ritueel mee waarbij mensen bijdragen brengen voor een begrafenis; we zien traditionele dansen in Simanindo, we zien diverse markten, en natuurlijk genieten we van de schitterende landschappen.

   

De foto's zijn afkomstig van dia's die door mij gedigitaliseerd zijn. Indertijd nam ik tien of twaalf rolletjes diapositief film mee op reis en soms nog zwart-wit filmpjes. Op een rolletje konden 36 of soms 37, 38 kleinbeeldfoto's. Mijn vrouw maakte kleurenfoto's. Om een rolletje niet kwijt te laten raken bij een ontwikkelcentrale of waar dan ook, nam ik de eerste foto altijd van een vel papier met mijn (toenmalige) naam en adres. Hier mag mijn vrouw het papier even vasthouden...

Op deze dia staat het gebied waar wij een bezoek brachten. 

 

naar boven