Schotland, westkust en hooglanden

Hits: 33045

Artikelindex

Schotland juni 2014

Een uitgebreide fotoreportage met reisverslag vanuit het gehucht Ford bij Kilmartin, aan de westkant van Schotland ten zuiden van het bekende Oban

en vanuit het gehucht Enochdu/ Straloch, oost-noord-oost van Pitlochry in de Highlands, ten zuiden van de Cairgorms National Park

We logeren in twee particuliere cottages, bezoeken veel kastelen en wandelen in de natuur. En natuurlijk maken we een bezichtiging en proeverij mee in een beroemde whiskystokerij. 

Het is niet echt een 'verre' reis, maar dit artikel past ook niet bij de kampeerreizen, dus vandaar dat het bij deze categorie staat. Bekijk de ruim 500 foto's!

 

  

We maken de reis in de eerste twee weken van juni 2014. De overtocht maken we met DFDS Seaways, van IJmuiden naar Newcastle upon Tyne. We vertrekken om een uur of vijf 's middags en komen de volgende dag om een uur of negen aan. 

We zijn mooi op tijd bij de haven, moeten nog wachten tot we aan boord kunnen rijden. We kijken wat rond op de diverse dekken van de boot, eten wat in het Lighthouse Cafe, redelijke kwaliteit maar duur! 's Avonds kijken we met enkele andere passagiers in de bioscoop onderin het schip de film Twelve years a slave , waar je niet vrolijk van wordt. Of het mocht zijn van dat het toch nog 'goed afloopt'. Ik slaap redelijk goed op het smalle bedje, maar de anderen hebben last van een soort alarm, dat om de tien minuten afgaat in de machinekamer, waar we redelijk dicht bij zitten. 

In Newcastle moeten we vrij lang wachten tot de grensbewaking onze paspoorten heeft gecontroleerd. De reis gaat verder vlot, via Glasgow en langs het lange Loch Fyne, via Lochgilphead. We pauzeren even om de benen te strekken. Om een uur of  half vijf komen we na wat zoeken aan bij het huisje. Het ligt tamelijk afgelegen en er is dus ook geen bereik voor de mobiele telefoon, laat staan voor internet. Maar wat een plek om een week te logeren! 

 

 bij het vertrek uit IJmuiden

 

 haven van IJmuiden

 bij aankomst op de kade van Newcastle

 

 onderweg

 

naar boven