DE NOORWEGENREIS DIE NIET DOORGING

Een roadtrip naar en door Noorwegen, inclusief Lofoten & Vesterålen, in 25 dagen en bijna evenzovele etappes

Dit reisplan is gebaseerd op de autotour “Gunnhild” van NORSKE Noorwegenreizen met uitbreidingen en enkele aanpassingen.

Hieronder geef ik het reisplan van dag tot dag zoals ik dat grotendeels klaar had toen de annulering kwam. Op Facebook zag ik dat mensen zich toch aan het oriënteren zijn op een reis naar Norge. Ik hoop dat ik je daarbij wat kan helpen, met routes, tips over bezienswaardigheden onderweg en meer. Veel van wat je hier vindt is wel op internet te vinden maar zo heb je veel info bij elkaar.

© Lammert Metselaar/ www.reizenenschrijven.com

Lees verder

Roemenië, een verslag van een elfdaagse reis door centraal en noord Roemenië

Het land was ons eerlijk gezegd tamelijk onbekend. Natuurlijk leefden we in 1989 mee met de opstand tegen Ceausescu, maar daarna werd het in Nederland vrij stil wat nieuws over dit land betreft.  Dat Roemenië een land is met een grote cultuur, wisten wij minder. We hebben op deze reis heel veel van die cultuur gezien én gehoord, mede dankzij onze bekwame reisleidster.  "Jullie Nederlanders zijn nu in een heel veilig land. Alle Roemeense criminelen zitten immers in Nederland!" Met deze ironische woorden worden we welkom geheten in Roemenië. Het stipt meteen een oordeel aan dat veel Nederlanders klaar hebben en het duidt toch ook wel aan dat Roemenen zich wel storen aan ons vooroordeel dat veel Roemenen die naar Nederland komen, crimineel zijn.  Wij hebben in ieder geval op deze reis veel aardige Roemenen getroffen, genoten van hun gastvrijheid, hun cultuur en gewoonten. Ik noem van de gewoonten het paaseieren beschilderen, van de cultuur de vele bijzonder beschilderde kloosters die we mochten bezoeken, de gulle gastvrijheid van de 'boeren' van Sibiel waar we logeerden, de pracht van het Jugendstil Cultuurpaleis van Targu Mures, de ruige natuur van de Karpaten, ach, er was zoveel. Lees het verhaal!

Lees verder

De Historische Hanzeroute: Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Estland, Finland, Zweden en Denemarken

Rondje Oostzee. Of: een tocht door acht landen met als thema: de rijkdom van de Hanzesteden en wat er nu nog van over is. In 19 dagen in mei-juni 2018 maakten we wandelingen, met toelichting van deskundige gidsen, maar ook op eigen gelegenheid, in resp. Rostock, Szczecin, Gdansk, het Malbork kasteel, Vilnius, het Rundale paleis, Riga, Sigulda, Pärnu, Tallinn, Helsinki, Stockholm, Kalmar, Malmö, Kopenhagen, Lübeck en Hamburg. Tijdens deze reis kregen we veel informatie over de Hanze en over de (geschiedenis van)  bezochte steden en streken. In dit artikel versla ik onze reis per dag. Dus: veel informatie en uiteraard vooral ook weer veel foto's!  

Lees verder

Schotland juni 2014

Een uitgebreide fotoreportage met reisverslag vanuit het gehucht Ford bij Kilmartin, aan de westkant van Schotland ten zuiden van het bekende Oban

en vanuit het gehucht Enochdu/ Straloch, oost-noord-oost van Pitlochry in de Highlands, ten zuiden van de Cairgorms National Park

We logeren in twee particuliere cottages, bezoeken veel kastelen en wandelen in de natuur. En natuurlijk maken we een bezichtiging en proeverij mee in een beroemde whiskystokerij. 

Het is niet echt een 'verre' reis, maar dit artikel past ook niet bij de kampeerreizen, dus vandaar dat het bij deze categorie staat. Bekijk de ruim 500 foto's!

Lees verder
naar boven