Voorjaar vieren in Zwitserland, bij het dorp Les Paccots

Hits: 1594

Voorjaar vieren in Zwitserland, bij het dorp Les Paccots

bij het stadje Chatel St. Denis (Kanton Fribourg),  op camping Le Bivouac in Les Paccots bij Chatel St. Denis;  april-mei 1999

 

REISVERSLAG/ FOTOREPORTAGE

 camping Le Bivouac in Les Paccots

Deze camping bevalt ons zo goed dat we er graag een keer voorjaar vieren. In 1999 is de meivakantie zodanig lang dat we heen en weer kunnen karren met de caravan. Er blijft maar een week verblijfstijd over, maar we vinden het de reis waard. Uniek vinden we dat we op één middag tot onze kuiten door de sneeuw baggeren èn tussen de bloeiende struiken in de zon aan de boulevard aan het Meer van Genève zitten. Bloeiende fruitbomen, dikke dotterbloemen en wilde krokussen, net onder de sneeuw vandaan. We genieten. en ook van de gastvrijheid van Camping Le Bivouac waar we praktisch de enige gasten zijn. 

 

 

Onze plek op de verder nog vrij lege camping Le Bivouac.

 

 Als we een tocht maken naar het gebied van Les Pleiades -(waar we een paar zomers ook heerlijk gewandeld hebben), staan de vruchtbomen overal in bloei en zijn de velden geel van de paardenbloemen.

     

                                                  Op de achtergrond het Meer van Genève.

 dotters

Als we gaan wandelen, komen we toch al vrij snel in de sneeuw. Maar op de plekken waar die net is verdwenen, schieten de voorjaarsbloemen de grond uit. Hier botergele dotters.

Bij Les Pleiades

 

Sommige stukken is het nog ploeteren door de sneeuw. Maar in de zon is het heerlijk, bijna warm. 

 wilde sleutelbloem

  

Een helling op het zuiden is bezaaid met witte en paarse wilde crocussen.

 Rond een boomstam is de sneeuw weg en meteen staan er prachtige witte klokken te bloeien. De bloemen zijn flink groter dan onze sneeuwklokjes.

 

 

 Hele hellingen zijn ermee bezaaid. Het is een vreugdevol gezicht na een koude natte winter.

    

 

   

Met het weer treffen we het. Het is zelfs redelijk warm. Onze dochter loopt al in een short in de sneeuw.  Onze route is soms verdwenen onder sneeuw en vernielde bomen door lawines.

 

 

 We maken ook een tocht onder langs het meer van Genève. Hier de mondaine badplaats Evian-les-Bains. Van het bronwater, 'Evian'.

   

 

 

 Langs het meer bloeien ook al bloemen die 'boven' wat later zijn, als orchideeën en gentiaantjes. 

Een andere tocht door de bergen oostelijk van Chatel St. Denis.

  

   

We zitten een keer in een dorpje op een picknickbank te lunchen (meegebrachte broodjes) als deze koeienkaravaan langs komt. Keurig achter elkaar. 

  

 

 Velden met paardenbloemen EN met wilde krokussen

Overal die uitbundig bloeiende krokussen. Je krijgt er een echt voorjaarsgevoel van. 

 
 

   

Aan het Meer van Genève (Lac Léman) is het intussen al echt zomer. Je rijdt in dit gebied in een halfuur vanuit de winterse sneeuw naar de zomer, hier. Aan het meer is het een subtropisch microklimaat en dat zie je aan de bloeiende bloemen en struiken en aan de palmen.

 onderweg 

  

 In Duitsland ruikt het in de auto nog zoet naar het bloeiende koolzaad. 

 Helaas is onze tijd snel weer op en moeten we in twee dagen met de caravan terug naar huis rijden. De campingeigenaar sterkt ons nog in onze tegenzin om terug te gaan, door ons te vertellen dat met een dag of tien bij de Pleiades de wilde narcissen zullen bloeien. Er hangt een poster van in zijn kantoor. Wat zouden we dat graag zien. Maar de plicht roept...

 

 

naar boven