Zomervakantie op Camping Le Bivouac bij Les Paccots, Chatel St.-Denis

Hits: 1907

Zomervakantie op Camping Le Bivouac bij Les Paccots, Chatel St.-Denis

REISVERSLAG/ FOTOREPORTAGE KAMPEERVAKANTIE ZWITSERLAND 1997 We maakten veel autotochtjes, vaak gecombineerd met een flinke wandeling, bij voorbeeld om een van de diverse stuwmeren of door een dal. 

 

Het kamperen op Camping Le Bivouac is ons gezin zo goed bevallen, verleden jaar, dat we er in de zomervakantie van 1997 weer naartoe gaan.  

Camping Le Bivouac bij Les Paccots, Chatel St.-Denis      &      andere info over deze camping

De camping ligt in een magnifieke omgeving, Marije kan in de buurt paardrijden de bergen in, de kleinschalige camping bevalt prima, het sanitair in de kelder in het hoofdgebouw is altijd schoon, de eigenaars zijn vriendelijk en servicebewust, kortom, wat wil je nog meer.  We staan er ruim drie weken.

Op de heen- en terugweg staan we op Camping Am Achernsee in Achern, in het Zwarte Woud. Prima camping om te overnachten.

We maken weer verschillende tochten en wandelingen vanaf onze plek op Le Bivouac,  waarover hieronder wat foto-impressies.

 startklaar

We kiezen een andere ruime plek op de camping. Het is er niet druk, dus we hebben voor en achter vrij. Niet de hele drie weken overigens.

 

  

Een van de wandelingen die we dit jaar graag nog eens weer doen, is die bij het gebied van Les Pleiades. Kneppelpaadjes door zompig gebied, een uitbundige bloemenpracht.

  

 

De vleesetende planten doen het heel goed dit jaar. Ze zijn uniek voor dit gebied. 

   

En orchideeën staan  ook.   Op onze camping is het prima vertoeven. De eekhoorns zijn er nog. Op een avond komt er naast de camping een man oefenen met een grote alpenhoorn. En op een dag is er op de weg langs de camping een motorrace. Spektakel.

  

   

Ook bij Champery, ten zuiden van Aigle, wandelen we. En als je de weg langs de camping afrijdt, loopt die dood, en daar kun je ook wandelen, bij de Dent de Lys. We kopen er een vers geitenkaasje (tomme) van een wel heel primitief wonende boer.

 

  Langs het Meer van Geneve.     "Onderlangs" (ten zuiden van) het Meer van Geneve liggen leuke dorpen en stadjes.

   

Meillerie is er een voorbeeld van. Veel bloemen en leuke straatjes.  Ook Yvoire is een aardig stadje om wat rond te struinen. En Nernier.

 

  

   

 Champex, een eind ten zuiden van Martigny, heeft een aardig meertje. De bloemen lijken er wel gezaaid, zoveel zijn er op de alpenweiden.

       

 

 

 Val Ferret, daar ook in de buurt.

                           

Om bij de Iffigenalp te komen, moet je meedoen met alternerend verkeer. Het ene kwartier mag je bergop, het andere kwartier bergaf.

 

  
 

 

 Andere excursies: naar de col van de Grote St. Bernard; de Launensee, Aigle is een leuke stad, de steden beneden aan het Meer van Genève, zoals Montreux en Vevey, ...
 

           

 Een bijzonder fijne wandeling vond ik die rond het stuwmeer van Mauvoisin. Je vindt het een heel eind ten zuid-oosten van Martigny, tegen de Italiaanse grens aan.

Je loopt over een bijna vlak pad, maar wel omringd door de imposante bergen. En naast je steeds dat blauwe meer. 

Mauvoisin: soms moet je even onder een waterval door, maar dat is lekker als het zo warm is!

  

Om het stuwmeer loopt een wandelpad. Watervallen storten zich in het meer, soms met mooie regenbogen in hun nevel. Soms moet je onder een -lekkende- waterval door. 

 

   

Ook hier overal weer fraaie bloemen.

    

  Donkere tunnel in het pad om het meer van Mauvoisin.

  Marije is weer jarig in de zomervakantie

  

Voor de verjaardag gaan we naar een soort pretpark aan het  Meer van Geneve, waar ze ook modeltreinen hebben waarop je mee mag rijden. 

 

 

We maken er een boottochtje...

... en bekijken natuurlijk ook het grote kasteel Chillon bij Veytaux-Montreux.  

           

 

  

 

Je kunt een eind langs het meer lopen over een aangelegd wandelpad.

 
 

  

Een ruige woeste kloof is die van Triège, ten westen van Martigny.    Wenteltrappen en smalle steile paden.

      

   
 

Naar het stuwmeer van Emosson ga je met een funiculaire  en dan nog met een treintje. Adembenemende bergwereld rond de Mont Blanc. Het meer ligt tussen de gemeenten Salvan en Finhaut bij Martigny.

 funiculaire

 treintje

   

 

  

 stuwmeer Emosson

  

  

   

  

 

Laatste blik op de camping 

 Het wordt tijd dat we de luifel en de tent afbreken. We krijgen na drie weken verblijf op de camping Le Bivouac bij vertrek een fles wijn en chocolade cadeau. De eigenaars van deze camping zijn aardige mensen die graag wat extra voor hun klanten doen. Hoewel er naar verhouding erg veel vaste plaatsen zijn, verbleven wij er drie keer met genoegen. 

 

naar boven