Kamperen in Zwitserland in Les Paccots, bij Chatel St. Denis, en Brig

Hits: 5414

Artikelindex

Kamperen in Zwitserland bij Les Paccots, bij Chatel St. Denis, departement Fribourg; en in Brig, departement Wallis

Reisverslag/ fotoreportage.  Wandelen, autotochten en meer. 

 

Zomer 1996

De foto's zijn gedigitaliseerde dia's. 

Zwitserland 1996, Les Paccots (Chatel-St. Denis)  met o.a.:

Les Paccots, Chatel St. Denis  

Les Diablerets  

Les Pléiades  

Andere tochten  

Brig :

Binntal  

Lötschental  

Sion  

Fiesch Eggishorn  Grosser Aletsch gletsjer

Rhônegletsjer  

Brig  

 

Onderweg overnachten we op Campingplatz am Achernsee bij 77855 Achern, Schwarzwald.

 

Thuis hebben we een camping in Zwitserland uitgezocht die ons wel wat leek. Dat is Le Bivouac, in het gehucht Les Paccots bij het stadje Chatel St. Denis. We zijn dan in Fribourg, een Franstalig kanton, tegen Frankrijk aan. Chatel ligt een eindje ten noord-oosten van het Meer van Genève, het Lac Léman.  Het is een leuke camping met keurig sanitair, een klein winkeltje, zwembad enz. De camping ligt in het gehucht Les Paccots aan een  weg die doodloopt tegen de Dent de Lys, een hoge berg.  De mensen zeggen hier Lèpakkoo, met de klemtoon op de eerste lettergreep.  De camping heeft voornamelijk vaste plaatsen met seizoengasten en een dertigtal toeristische plaatsen. Het is er erg rustig en de ligging is fraai. Het Meer van  Genève met mondaine plaatsen als Montreux is vrij dichtbij maar ook prachtige wandelgebieden zoals Les Paccots en Les Pleiades. 

Eerst een paar foto's van onze combinatie: Nissan Primera auto, Knaus Country caravan en een bijzettent voor dochter van Obelink in Winterswijk.  

  hier op een camping t Sikkeler

bij Ruurlo. Ik denk dat de camping niet meer bestaat want op internet kom je terecht op het vakantiepark met luxe vakantiehuizen. 

 

en hier nog een lang weekend op een camping bij Winterswijk.

En dit is dan onze plek op camping Le Bivouac.  Er is genoeg ruimte op de camping. We mogen zelf een mooi plekje uitzoeken, en dat lukt. Mooi vrijstaand met uitzicht rondom. De ontvangst op de camping was heel vriendelijk. Ook later wil de jongen van de receptie alles voor ons doen. Na een paar dagen kent hij ons bij naam. Dat is altijd leuk.  Een paar keer per dag komt de boer die achter de camping woont met een trekker en karretje langs met melk denken we. Als je dit grindpaadje hierboven oploopt, kom je bij zijn boerderij.

  

De traditionele boerderij even verder bij de camping omhoog.  
 

 Een van de eerste dagen gaan we met de auto een tocht maken, o.a. naar de provinciestad  Bulle...

... en naar Gruyère. Ja, dat van de gelijknamige gatenkaas! Het is een leuk stadje en toen wij er waren, was het er niet zo druk als je zou verwachten.

  

 We maken een grote autotocht helemaal rondom het Meer van Genève.

 

 

 wandelen in de omgeving v.d. camping
 

 Marije is altijd jarig in de zomervakantie. Ze zit al een paar jaar op paardrijles en ze krijgt o.a. als cadeautje een buitenrit met een groep de bergen in. Ze heeft voldoende zelfvertrouwen en geniet er volop van.  De jongen van de camping heeft de rit voor ons gereserveerd. Het gebeurt op de Ranch du Rotzé. De stal leek een beetje een rotzooitje toen we er aankwamen, maar de paarden waren goed en de begeleiding ook. Op een terrasje kunnen mijn vrouw en ik met een kop koffie wachten tot de rit afgelopen is.

 hij is lief

Ze komt helemaal enthousiast terug met verhalen over smalle paadjes, steile afgronden,  heldere beekjes waar ze door moesten en vooral lieve paarden. 

 terug bij de stal
 

 

Met een kabelbaan naar de zomersneeuw op Les Diablerets.

     

Vanuit de gondel heb je al een fantastisch uitzicht. 

 

 Fantastisch uitzicht. En lekker wandelen in de sneeuw. Mensen zijn hier volop aan het skieën midden in de zomer.  

    

  

 juli!

      

  

Terug in de gondel en ...                                         beneden op de parkeerplaats

   

dorp onderweg

 dorp Vers l' Eglise 

 

Les Pleiades, een gebied waar je heerlijk kunt wandelen, ten oosten van het Meer van Genève.  Er is een restaurant, waar je op het terras uitzicht hebt over het Meer van Genève (boven). Men zegt dat je Genève kunt zien maar als wij er zijn is het heel heiig. Wij zien alleen het meer en de steden Vevey en Montreux.

 station Les Pleiades

   

De wandeling gaat een stuk langs het spoor.                          Je komt terecht in velden vol met bloemen.

    

 Er groeien ook vleesetende planten, foto re-boven. Het is een moerassig gebied waar kneppelpaden met brugjes doorheen zijn aangelegd.  Bloemen plukken is streng verboden. Het gebied is van de Universiteit van Lausanne. Half mei schijn je op de Pléiades velden vol wilde narcissen te kunnen zien, vertelt de campingbeheerder ons. Toch nog maar eens terug dan...

   

 

 We gaan een dag naar de Jaun-pas. Mooi gebied, ook voor wandelen.

  Kandersteg

 Kandersteg ligt in een prachtig landschap.

   

 
  

Op onze camping hebben we vaak bezoek van een eekhoorn. Dat is leuk. Bezoek van een steenmarter is minder leuk, want die trekt al je afval overhoop, vreet de afvalzak kapot. Voortaan stellen we die 's avonds veilig in de kofferbak. Tja, je moet wat.                                                                                        // Marije maakt vriendinnetjes op de camping. 

 

 

 

naar boven