Slovenië en Kroatië 2016

Hits: 12609

Artikelindex

Op deze pagina foto's van onze vakantie 2016 in Duplje, Slovenië. De rest van de vakantie staat onder Kroatië. 

Woensdag 31 augustus vertrekken we om half negen en komen na een vlotte rit van ongeveer 550 km aan op onze etappe-camping in Wertheim/ Bettingen. Hier zijn we vaker op doorreis. Het bevalt ons goed voor een nacht. Gegevens over de camping:

Wertheim, "Campingpark Wertheim Bettingen"

www.Campingpark-wertheim-bettingen.de

Langgerekte camping meteen aan de Main. Veel Nederlandse bezoekers. Apart terrein voor overnachting en doortrek. Indien gewenst is aangekoppeld overnachten mogelijk. Sanitair in het hoofdgebouw op de eerste verdieping; dat is wel een eindje lopen. Wel waterpunt op het doortrekterrein. Uitrijmunt voor de slagboom bij vertrek, dus niet aan tijd gebonden. Douches met munten van 50 eurocent.  Mogelijkheden voor een maaltijd in het restaurantje; ook een restaurant  en een MacDonalds bij het Autohof op 1 km. ACSI-card voor buitenseizoen geldig, Route: A-3, Aschaffenburg-Würzburg, afrit 66 Wertheim. Campingborden volgen.

De volgende dag rijden we een korte etappe van ruim 200 km naar Kipfenberg in Beieren. 

Kipfenberg, Altmühltal, "Azur Camping Altmühltal"

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mooi terrein aan de rivier de Altmühl, apart terrein voor doortrekkers. Aangekoppeld parkeren goed mogelijk. Op loopafstand van dorp Kipfenberg met voorzieningen, o.a. goed restaurant Alter Peter. Tegenover het terrein enkele supermarkten. A-9 Nürnberg-München, vanuit het noorden afrit 58 Altmühltal of vanuit het zuiden afrit 59 Denkendorf. Borden volgen. ACSI-card voor buitenseizoen geldig.

We zijn vroeg bij de camping, die dan wegens Mittagruhe gesloten is. We parkeren op het parkeerterrein ervoor, en eten in de zon onze lunch. Het installeren van de caravan is snel gebeurd en er is nog tijd zat voor een wandeling langs de Altmühl. 's Avonds aten we vroeger altijd bij het restaurant Zum Limes, maar dat wacht helaas nog op nieuwe eigenaars/ uitbaters. Dus kiezen we voor een van de andere restaurants in het dorp. Het wordt Gasthof Alter Peter. Dat bevalt ons ook goed. 

 

naar boven