Slovenië 2013, onderweg naar en van Kroatië

Hits: 5571

Artikelindex

Kamperen op camping Kamp Trnovc in Duplje, Slovenië; wandelen in de Vintgarkloof; Wandelen in de Vratavallei, bij Aljazev Dom ,in het Triglav N.P.

Dit artikel is een deel van het artikel KROATIË EN SLOVENIË; DE NATIONALE PARKEN TRIGLAV, PLITVICEMEREN, PAKLENICA, KRKA, EN MEER

dat te vinden is onder Kroatië (en Slovenië)

met veel foto's van landschappen, flora en fauna

 

 

 

Naar Slovenië, naar Duplje

 

Vrijdag gaan we het dan toch maar proberen. Ik haal eerst nog even verse broodjes en dan op pad. Volgens de autoradio fileberichten is de weg A-8 München-Salzburg weer open, al is het op een stukje even voorbij de Chiemsee nog met één rijstrook. Daar staan we dan ook prompt nog een uurtje in de file, maar als je erop rekent is het lijkt wel minder ‘erg’ dan wanneer het je overvalt. Verder gaat het toch heel vlot, en in de namiddag komen we aan bij de familie Trnovc op hun camping in Duplje, Slovenië. Ze zijn blij verrast als ze ons zien en dat zijn wij ook. We komen hier al met al reeds zo’n tien jaar, al is het niet elk jaar, en we komen hier altijd graag terug om de warme sfeer en de vriendelijkheid die ons altijd ten deel valt. Een warme deken.

 

Ze zijn bij de boerderij en de camping bezig met wat renovatie. Een mooi nieuw hek om de beekaftakking, een nieuwe slagboom, ‘schuifboom’ liever, en nu zijn ze druk bezig om in de rivier, in een aftakking die vroeger de watermolen voedde, een soort hydro-elektrische ‘centrale’ te gaan bouwen om de camping en de boerderij van stroom te gaan voorzien. Dat bouwwerk is een langdurige affaire onder andere omdat hier al minstens zoveel papieren nodig zijn als bij ons. Maar de oude boerderij krijgt deels ook nieuwe fundering waar de beek vlak langs het huis stroomt, dus dat werk duurt allemaal lang. Beton moet uitharden en zo. Het kan wel 2015 worden voor het klaar is, zegt Mirko, de zoon. We beloven dat we dan terug komen om te kijken hoe alles geworden is.

 

We vinden weer een plekje op de kleinschalige camping en al snel maak ik kennis met een bewoner die voor het eerst in Slovenië is en die hier is verzeild aan de hand van mijn KCK-artikelen van 2004 en 2006. Boer Franc verzekert mij dat hij nog steeds klanten krijgt die komen aan de hand van die artikelen in het ANWB-kampeertijdschrift. Leuk om te horen. Wonderbaarlijk dat mensen die artikelen van zoveel jaar geleden kennelijk bewaren en dan aan de hand daarvan op reis gaan. Wij geven de mensen nog wat tips over wat er in de buurt te doen is.

 

 

 Onze plek op Kamp Trnovc in Duplje, Slovenië. Als vanouds alle ruimte en een genoeglijke ontvangst en verblijf.

 

naar boven