Met de nieuwe  Holtkamper naar Denemarken en Noorwegen, en een stukje Zweden

REISVERSLAG  van een lange kampeervakantie/ rondreis in Denemarken, Zweden en Noorwegen, langs een stuk of twaalf campings.  In 1982 maken we daar de warmste zomer sinds heel lang mee. In Oslo is het deze zomer warmer dan in Rome. Maar reken er niet op dat u dat ook zo treft... Op de frontfoto de Briksdalsbreen, een van de mooiste gletsjers in Noorwegen. 333 dia's; ruim 6500 gereden kilometers, dat is ca. 200 km per dag gemiddeld. 

Lees verder

REISVERSLAG kampeerreis NOORWEGEN zomer 1974 

Voorbij de poolcirkel en  terug door Zuid-Noorwegen

In 1974 reisde ik met drie vrienden in mijn nieuwe Simca TI met twee tentjes naar en door Noorwegen, tot aan Bodö boven de poolcirkel en terug via mooie landschappen in Zuid-Noorwegen. Sommige campings bestaan nog, andere niet. Ook wat beelden van de kortere tocht in 1973. Bijna 5500 km in drie weken en 18 keer de tent opzetten en afbreken. 

Lees verder

Noorwegen in zwart-wit
REISVERSLAG KAMPEERVAKANTIE 1976 NOORWEGEN
Met de auto en een tentje door zuid- en west-Noorwegen
Een reisverslag geïllustreerd met zwart-witfoto’s van een kampeervakantie in het Noorwegen van 1976, langs campings die vaak nog steeds bestaan, over veerponten en slechte wegen die nu soms -of vaak- zijn vervangen door asfalt en tunnels en zo. Langs de gletsjer Briksdalsbreen en Kjenndalbreen die toen nog veel groter waren dan ze nu intussen zijn geworden. Tussen muren van sneeuw in hartje zomer. Genieten van spectaculaire landschappen. Soms bibberend van kou en dan weer lekker liggen voor de tent in de zon. Het kan allemaal -nog steeds- in Norge. 
Ik denk dat dit verslag best ook nu nog een inspiratie kan zijn voor een kampeertrektocht door dit prachtige kampeerland. 

Toegevoegd: actuele campingnamen en de dagelijks gevolgde routes in Google Maps!

Lees verder
naar boven