Zwerven langs de Dalmatische kust; met de caravan in Kroatië (en Slovenië)

Hits: 66689

Artikelindex

Zwerven langs de Dalmatische kust / Reisverslag Kroatië  (en Slovenië)

FOTOREPORTAGE/ REISVERHAAL KROATIË

Een kampeerreis door Slovenië en Kroatië in mei/juni 2009 met o.a.  meer dan 500 foto's van de Plitvice-meren, Dubrovnik, Trogir, Korcula, Sibenik, Zadar, etc.   

We willen de kustweg, de  Jadranska Magistrala, vanaf het zuiden naar het noorden rijden en onderweg een paar pleisterplaatsen zoeken waar we wat langer kunnen blijven en vandaar uit de omgeving verkennen. We zien wel hoe ver we komen. We gaan door het binnenland (via Plitvice) naar het zuiden. We kamperen op het prachtige schiereiland Peljesac en later o.a. ook met veel voldoening bij Trogir...

 

 

 

 

Enkele hoogtepunten van de reis

Zwerven langs de Dalmatische kust 2009:

De Plitvice meren

Schiereiland Peljesac

Dubrovnik

Korcula

Trogir

Het nationale park Krka

Slovenië"

Wandeling door de Vrata vallei

 

 

 

 Op camping Vranjica Belvedere bij Trogir

 

 

Een verkorte versie van dit reisverhaal "Zwerven langs de Dalmatische kust" is gepubliceerd  in de Kampeer- en Caravan Kampioen (KCK) van de ANWB en wel in nr 4 van april 2011, pag. 78 e.v (De onverkorte tekst staat op deze site.)

"Uw verhaal 'Zwerven langs de Dalmatische kust' is uit een overweldigend aantal inzendingen geselecteerd door de jury als één van de winnaars van onze Lezers-verhalenwedstrijd. Wij zullen het verhaal graag gebruiken voor één van de KCK-nummers in de komende twaalf maanden." (uit de brief van de hoofdredactie). 

Ook op deze site is dit verhaal een van de veelgelezen artikelen.

 

 

naar boven