(Schier)eilandhoppen in de Kvarner, (de Kvarner is de baai tussen Istrië en de Dalmatische kust)

Kroatië 2011: kamperen met de caravan op het schiereiland Istrië, excursie naar de Brijuni-archipel, kamperen op de eilanden Cres, Losinj en Krk en afsluitend in Slovenië. Mei-juni 2011, Een vakantie die in het teken stond van zonovergoten eilanden, azuurblauwe zee, autotochtjes en wandelingen, het 'eind van de wereld'-gevoel, mooie kampeerplaatsen, lekker eten  en aardige mensen. In deze reportage beschrijf ik onze vakantie, in de overtuiging dat u er ook wat aan kunt hebben, als u bovenstaande zaken net zo kunt waarderen als wij.

Lees verder

Kroatië en Slovenië; de nationale parken Triglav, Plitvicemeren, Paklenica, Krka, en meer 

Kampeervakantie met de caravan, mei/juni 2013

fotoreportage/ reisverhaal met meer dan 300 foto's 

inclusief het bekroonde KCK-artikelKampeer- en Caravan Kampioen ANWB:

Kroatië: "Bergen en beren, speenvarken en schapenkaas"

We hebben Kroatië en Slovenië nu al een aantal keren bezocht, maar ze vervelen ons niet. Kroatië vinden we een van de mooiste West-Europese vakantielanden. De eilanden en de Dalmatische kust zijn uniek. In Kroatië willen we nog eens weer wandelen in het gebied van de wonderschone Plitivcemeren. Daar waren we al meerdere malen maar het is iedere keer weer anders en steeds mooi.  

We willen het Velebitgebergte bezoeken, dat zich langs de Dalmatische kust uitstrekt, en het natuurpark Paklenica aan de kust. Beide kennen we nog niet. Zo ook de Dalmatische kust ten noorden van Zadar. In Slovenië gaan we op de heen- en terugweg langs bij onze vrienden van de boerencamping Kamp Trnovic in Duplje en daar in de (verre) omgeving is altijd wel een mooie wandeling te maken.

Lees verder

Kroatié: Istrië, Krk en de Plitvicemeren

Een reisverslag dat deel is van een verslag dat opgeslagen is onder Slovenië (en Kroatié) ; dit deel behandelt alleen de dagen die we doorbrachten op Istrië, Krk  en bij de Plitvicemeren. 2007 

Lees verder

Kroatië 2016. Als vervolg op een vakantie op de boerencamping Kamp Trnovc in Duplje, Slovenië gingen wij nog enkele dagen naar Kroatië, en wel (nog eens) naar de Plitvicemeren en (voor het eerst) een paar dagen naar de oostkust van het schiereiland Istrië nabij Mošćenice. Camping Turist bij Grabovac en Autocamp Draga, Mošćenička Draga, bij het stadje Mošćenice.  Hier een kort verslag van die dagen. 

Lees verder

Zwerven langs de Dalmatische kust / Reisverslag Kroatië  (en Slovenië)

FOTOREPORTAGE/ REISVERHAAL KROATIË

Een kampeerreis door Slovenië en Kroatië in mei/juni 2009 met o.a.  meer dan 500 foto's van de Plitvice-meren, Dubrovnik, Trogir, Korcula, Sibenik, Zadar, etc.   

We willen de kustweg, de  Jadranska Magistrala, vanaf het zuiden naar het noorden rijden en onderweg een paar pleisterplaatsen zoeken waar we wat langer kunnen blijven en vandaar uit de omgeving verkennen. We zien wel hoe ver we komen. We gaan door het binnenland (via Plitvice) naar het zuiden. We kamperen op het prachtige schiereiland Peljesac en later o.a. ook met veel voldoening bij Trogir...

Lees verder
naar boven