FRANKRIJK 2019 Bourgogne, Drôme Provençale en Vaucluse / Provence / Luberon
Een heerlijke vakantie in augustus / september 2019 met de caravan op twee plekken in de Bourgogne: Vandenesse-en-Auxois op camping Lac de Panthier en: Prémaux-Prissey, op camping Moulin de Prissey
in de DRÔME PROVENÇALE: Mirabel-et-Blacons, op Gervanne Camping
en in de VAUCLUSE, PROVENCE / LUBERON: tussen Fontaine-de-Vaucluse en L'Isle-sur-la-Sorge: op camping La Coutelière. 
Totaal gereden: plusminus 3800 km

Lees verder

In het najaar van 2018 kamperen we in de Lot/ Dordogne en in de centrale Pyreneeën, in Ayzac-Ost, vlak bij het bekendere Argelès-Gazost, 15 km ten zuiden van Lourdes. We maken prachtige autotochten en wandelingen in de sublieme bergomgeving. De camping La Bergerie is eigenlijk een soort boerencamping met een schapenhouderij, wat toch een bijzonder accent geeft. In de Lot staan we op een aardige camping in St. Pierre Lafeuille, niet ver van Cahors. Weer een geslaagde kampeervakantie in wat ons betreft het kampeerland bij uitstek: Frankrijk. 

Lees verder

VAKANTIE 2017 KAMPEREN IN BRETAGNE
Omdat we al jaren (maar niet ieder jaar) naar Frankrijk gaan en nog nooit Bretagne hebben bezocht, werd het nu toch wel hoog tijd om die bijzondere punt van dat mooie kampeerland te bekijken. We gingen vier weken, deden de heen- en terugreis rustig aan, verdeeld over drie etappes van elk ongeveer 400 km, en bezochten de noord- en de zuidkant van het schiereiland. We reisden in mei/juni van 2017. We bezochten voornamelijk, op één na, campings met buitenseizoenkorting uit de ACSI-gids. Meestal betaalden we € 16 per nacht. Bretagne is een mooie landstreek, Frans maar tegelijk ook zó heel anders dan het oosten van Frankrijk dat wij veel beter kenden. We kunnen een bezoek aan dit mooie schiereiland aanbevelen! 

Lees verder

Vakantie 2015 FRANKRIJK OOSTELIJKE PYRENEEËN en onderweg: Bourgondië en Cévennen

Het was een mooie, zeer afwisselende vakantie, en vooral de charmecamping Le Haras in Palau-del-Vidre heeft aan ons kampeerplezier bijgedragen.  We hebben veel gedaan, veel gezien, veel natuur maar ook veel cultuur, vaak lekker ‘uit’ gegeten en weer veel vriendelijke Fransen ontmoet.  

Lees verder

Frankrijk 2014 Nord/ Pas de Calais en Normandië

Reisverslag Kampeerreis 
Hoewel we dit jaar al een paar vakanties hebben gehad (Panama & Costa Rica en Schotland) besluiten we om toch de caravan niet ongebruikt te laten. Verschillende doelen passeren de revue maar uiteindelijk kiezen we voor een streek in Frankrijk die we nog niet kennen. Al heel vaak zijn we in Frankrijk geweest maar meestal toch aan de oostkant. Deze keer nemen we de westkust en willen een paar dagen vlak bij Boulogne-sur-Mer staan, om de kapen Griz Nez en Blanc Nez te zien. Daarna een week of twee Normandië. Daar is naast de invasiestranden van Operatie Overlord op D-Day (6 juni 1944) ook landschappelijk en cultureel heel wat te zien en te doen. Zo willen we het beroemde tapijt van Bayeux zien en wat beroemde kerken, waaronder zeker de Mont Saint-Michel. Wat betreft de invasiemusea nemen we ons voor een strenge beperking te hanteren. Er zijn meer dan dertig musea over dat onderwerp en die willen we echt niet allemaal ‘doen’. 

Lees verder

Frankrijk 2013: Cevennen, Gorges du Tarn en de Provence/ Drome/ Vaucluse

Kamperen in de Gorges du Tarn en de Gorges de la Jonte in het leuke tweelingplaatsje Le Rozier/ Peyreleau  en tussen de wijngaarden van de Cotes du Rhône in de Vaucluse/ Haute Provence, in het wijndorp Visan. Een week met wat minder weer in de Gorges en met heerlijk nazomerweer in het Rhônedal. Fijne campings, ruige natuur en Provençaalse dorpen; lunches op een terrasje op een pleintje; vakantie op z'n best.  U vindt hier een reisverslag en fotoreportage incl. campingreviews, en meer. 

Lees verder

Dordogne, een weekje nazomer op de terugweg 2012

Dit artikel is ook te lezen onder "Spanje", omdat we op de terugweg uit de Spaanse Pyreneeën een kleine week in de Dordogne stonden. Een hoogtepunt van deze week was een bezoek aan de tuinen van de Manoir d' Eyrignac. 

Lees verder

Een zonnige najaarsvakantie in de Drôme en de Ardèche in Zuid-Frankrijk

Verslag van een zonnige kampeerreis naar Zuid-Frankrijk, najaar 2011. Ik had goede herinneringen aan de Drôme, het natuurpark de Vercors en de Drôme Provençale. We hebben daar eerder en vaker gestaan, bij voorbeeld onze eerste keer in Frankrijk in 1983. Daar vonden we nu een pracht camping aan de samenvloeiing van de Drôme en de kleinere Gervanne. De camping heet dan ook Gervanne Camping. Hij ligt in het dorp Mirabel-et-Blacons, aan de oude weg van Loriol in het Rhônedal naar Die. Op 30 september sluit de camping helaas zijn poorten en vinden we 35 km westelijker, bij het dorp Baix (spreek uit Beks) in het Rhônedal op de rand van de Ardèche, camping Le Merle Roux, die tot eind oktober open blijft. 

Lees verder

Kamperen bij Chartres, in het  departement Creuse bij La Chapelle Taillefert en in de région Languedoc/Roussillon bij Laurens  2008

De prachtige stad Chartres (kathedraal!), het landelijke La Chapelle Taillefert, een nagenoeg lege camping, de ultieme Franse 'campagne', en de wijnoogst in de Languedoc, de drie molens van Faugères, een wijnabdij en het sfeervolle en bedrijvige Sètes waar de vissersboten midden in de stad hun vangst lossen. We zien druiven persen zoals het vroeger ging: nog met de blote voeten en wandelen in de Gorges d'Héric en de Cirque de Mourèze. En nog veel meer. "Regarder passer le temps"...

Lees verder

 Gardameer, Schiereiland Sirmione,  en Venetië;  Fotoboek

Kamperen vlak aan het meer, wandelen op schiereiland Sirmione en een dag met de trein naar Venetië

Lees verder

Italië, Dolomieten, Seis-am-Schlern, (Alpe-di-Siusi), 1998

Kamperen met de caravan, wandelen en autotochten maken in de magnifieke bergwereld van de Dolomieten, incl. een excursie naar Venetië

Lees verder

Lago di Trasimeno / het Meer van Trasimeno 2010

Op de grens van Toscane en Umbrië in Italië, het beste van twee werelden

Verslag van een caravanvakantie in juni 2010 

Lees verder

Rome, de "eeuwige stad"  

Kamperen in de voorjaarsvakantie aan het meer van Bracciano op camping Roma Flash Sporting

Lees verder

Toscane en Dolomieten 1999 o.a.  bij Casciano di Murlo, Toscane en Seis-am-Schlern (Siusi)

Kamperen in het lieflijk heuvelende Toscane met bezoeken aan de Toscaanse toppers als Siena, Florence, San Gimignano, en andere en op de terugweg een paar dagen in de Dolomieten inclusief een (avontuurlijke)  excursie naar  Verona

Lees verder

Kamperen in het voorjaar in Toscane en Umbrië

In het voorjaar van 2007 staan wij op camping  Toscana Village bij Montopoli en aan het meer van Trasimeno op camping Listro. We bezoeken onder andere geheide toppers als Pisa, Lucca, Florence, San Gimignano en Volterra, Orvieto, Assisi maar ook minder bekende plaatsen en stadjes, die minstens even aardig zijn. 

Lees verder

(Schier)eilandhoppen in de Kvarner, (de Kvarner is de baai tussen Istrië en de Dalmatische kust)

Kroatië 2011: kamperen met de caravan op het schiereiland Istrië, excursie naar de Brijuni-archipel, kamperen op de eilanden Cres, Losinj en Krk en afsluitend in Slovenië. Mei-juni 2011, Een vakantie die in het teken stond van zonovergoten eilanden, azuurblauwe zee, autotochtjes en wandelingen, het 'eind van de wereld'-gevoel, mooie kampeerplaatsen, lekker eten  en aardige mensen. In deze reportage beschrijf ik onze vakantie, in de overtuiging dat u er ook wat aan kunt hebben, als u bovenstaande zaken net zo kunt waarderen als wij.

Lees verder

Kroatië en Slovenië; de nationale parken Triglav, Plitvicemeren, Paklenica, Krka, en meer 

Kampeervakantie met de caravan, mei/juni 2013

fotoreportage/ reisverhaal met meer dan 300 foto's 

inclusief het bekroonde KCK-artikelKampeer- en Caravan Kampioen ANWB:

Kroatië: "Bergen en beren, speenvarken en schapenkaas"

We hebben Kroatië en Slovenië nu al een aantal keren bezocht, maar ze vervelen ons niet. Kroatië vinden we een van de mooiste West-Europese vakantielanden. De eilanden en de Dalmatische kust zijn uniek. In Kroatië willen we nog eens weer wandelen in het gebied van de wonderschone Plitivcemeren. Daar waren we al meerdere malen maar het is iedere keer weer anders en steeds mooi.  

We willen het Velebitgebergte bezoeken, dat zich langs de Dalmatische kust uitstrekt, en het natuurpark Paklenica aan de kust. Beide kennen we nog niet. Zo ook de Dalmatische kust ten noorden van Zadar. In Slovenië gaan we op de heen- en terugweg langs bij onze vrienden van de boerencamping Kamp Trnovic in Duplje en daar in de (verre) omgeving is altijd wel een mooie wandeling te maken.

Lees verder

Kroatié: Istrië, Krk en de Plitvicemeren

Een reisverslag dat deel is van een verslag dat opgeslagen is onder Slovenië (en Kroatié) ; dit deel behandelt alleen de dagen die we doorbrachten op Istrië, Krk  en bij de Plitvicemeren. 2007 

Lees verder

Kroatië 2016. Als vervolg op een vakantie op de boerencamping Kamp Trnovc in Duplje, Slovenië gingen wij nog enkele dagen naar Kroatië, en wel (nog eens) naar de Plitvicemeren en (voor het eerst) een paar dagen naar de oostkust van het schiereiland Istrië nabij Mošćenice. Camping Turist bij Grabovac en Autocamp Draga, Mošćenička Draga, bij het stadje Mošćenice.  Hier een kort verslag van die dagen. 

Lees verder

Zwerven langs de Dalmatische kust / Reisverslag Kroatië  (en Slovenië)

FOTOREPORTAGE/ REISVERHAAL KROATIË

Een kampeerreis door Slovenië en Kroatië in mei/juni 2009 met o.a.  meer dan 500 foto's van de Plitvice-meren, Dubrovnik, Trogir, Korcula, Sibenik, Zadar, etc.   

We willen de kustweg, de  Jadranska Magistrala, vanaf het zuiden naar het noorden rijden en onderweg een paar pleisterplaatsen zoeken waar we wat langer kunnen blijven en vandaar uit de omgeving verkennen. We zien wel hoe ver we komen. We gaan door het binnenland (via Plitvice) naar het zuiden. We kamperen op het prachtige schiereiland Peljesac en later o.a. ook met veel voldoening bij Trogir...

Lees verder

Met de nieuwe  Holtkamper naar Denemarken en Noorwegen, en een stukje Zweden

REISVERSLAG  van een lange kampeervakantie/ rondreis in Denemarken, Zweden en Noorwegen, langs een stuk of twaalf campings.  In 1982 maken we daar de warmste zomer sinds heel lang mee. In Oslo is het deze zomer warmer dan in Rome. Maar reken er niet op dat u dat ook zo treft... Op de frontfoto de Briksdalsbreen, een van de mooiste gletsjers in Noorwegen. 333 dia's; ruim 6500 gereden kilometers, dat is ca. 200 km per dag gemiddeld. 

Lees verder

REISVERSLAG kampeerreis NOORWEGEN zomer 1974 

Voorbij de poolcirkel en  terug door Zuid-Noorwegen

In 1974 reisde ik met drie vrienden in mijn nieuwe Simca TI met twee tentjes naar en door Noorwegen, tot aan Bodö boven de poolcirkel en terug via mooie landschappen in Zuid-Noorwegen. Sommige campings bestaan nog, andere niet. Ook wat beelden van de kortere tocht in 1973. Bijna 5500 km in drie weken en 18 keer de tent opzetten en afbreken. 

Lees verder

Noorwegen in zwart-wit
REISVERSLAG KAMPEERVAKANTIE 1976 NOORWEGEN
Met de auto en een tentje door zuid- en west-Noorwegen
Een reisverslag geïllustreerd met zwart-witfoto’s van een kampeervakantie in het Noorwegen van 1976, langs campings die vaak nog steeds bestaan, over veerponten en slechte wegen die nu soms -of vaak- zijn vervangen door asfalt en tunnels en zo. Langs de gletsjer Briksdalsbreen en Kjenndalbreen die toen nog veel groter waren dan ze nu intussen zijn geworden. Tussen muren van sneeuw in hartje zomer. Genieten van spectaculaire landschappen. Soms bibberend van kou en dan weer lekker liggen voor de tent in de zon. Het kan allemaal -nog steeds- in Norge. 
Ik denk dat dit verslag best ook nu nog een inspiratie kan zijn voor een kampeertrektocht door dit prachtige kampeerland. 

Toegevoegd: actuele campingnamen en de dagelijks gevolgde routes in Google Maps!

Lees verder

Kamperen in het Maltatal, Karintië, Oostenrijk

Reisverslag/ fotoreportage. Oostenrijk, we rijden er vaak doorheen. In 1990 kamperen we met onze Holtkamper vouwwagen in Oostenrijk. Dat is tot nu toe de enige keer dat we in dit land kampeerden. Ik vind het land, in vergelijking met Alpenlanden als Italië, Frankrijk en Slovenië nogal duur. Al in 1990 moesten we voor elke aardige weg door de bergen tol betalen. Horeca en boodschappen waren ook prijzig. De Oostenrijkers zijn zeker vriendelijk maar ik proef er altijd achter: als je mij je euro's maar geeft.  En dat "komm g'mütlich zusammenzitzen, liebe liebe Freunde" spreekt ons niet zo aan... Niettemin is het landschappelijk gezien een schitterend land, ook al maakt het soms een wat aangeharkte indruk. Dat doet het overigens niet bij de Grossglockner op de foto. 

Lees verder
naar boven