FRANKRIJK 2019 Bourgogne, Drôme Provençale en Vaucluse / Provence / Luberon
Een heerlijke vakantie in augustus / september 2019 met de caravan op twee plekken in de Bourgogne: Vandenesse-en-Auxois op camping Lac de Panthier en: Prémaux-Prissey, op camping Moulin de Prissey
in de DRÔME PROVENÇALE: Mirabel-et-Blacons, op Gervanne Camping
en in de VAUCLUSE, PROVENCE / LUBERON: tussen Fontaine-de-Vaucluse en L'Isle-sur-la-Sorge: op camping La Coutelière. 
Totaal gereden: plusminus 3800 km

Lees verder

In het najaar van 2018 kamperen we in de Lot/ Dordogne en in de centrale Pyreneeën, in Ayzac-Ost, vlak bij het bekendere Argelès-Gazost, 15 km ten zuiden van Lourdes. We maken prachtige autotochten en wandelingen in de sublieme bergomgeving. De camping La Bergerie is eigenlijk een soort boerencamping met een schapenhouderij, wat toch een bijzonder accent geeft. In de Lot staan we op een aardige camping in St. Pierre Lafeuille, niet ver van Cahors. Weer een geslaagde kampeervakantie in wat ons betreft het kampeerland bij uitstek: Frankrijk. 

Lees verder

VAKANTIE 2017 KAMPEREN IN BRETAGNE
Omdat we al jaren (maar niet ieder jaar) naar Frankrijk gaan en nog nooit Bretagne hebben bezocht, werd het nu toch wel hoog tijd om die bijzondere punt van dat mooie kampeerland te bekijken. We gingen vier weken, deden de heen- en terugreis rustig aan, verdeeld over drie etappes van elk ongeveer 400 km, en bezochten de noord- en de zuidkant van het schiereiland. We reisden in mei/juni van 2017. We bezochten voornamelijk, op één na, campings met buitenseizoenkorting uit de ACSI-gids. Meestal betaalden we € 16 per nacht. Bretagne is een mooie landstreek, Frans maar tegelijk ook zó heel anders dan het oosten van Frankrijk dat wij veel beter kenden. We kunnen een bezoek aan dit mooie schiereiland aanbevelen! 

Lees verder

Vakantie 2015 FRANKRIJK OOSTELIJKE PYRENEEËN en onderweg: Bourgondië en Cévennen

Het was een mooie, zeer afwisselende vakantie, en vooral de charmecamping Le Haras in Palau-del-Vidre heeft aan ons kampeerplezier bijgedragen.  We hebben veel gedaan, veel gezien, veel natuur maar ook veel cultuur, vaak lekker ‘uit’ gegeten en weer veel vriendelijke Fransen ontmoet.  

Lees verder

Frankrijk 2014 Nord/ Pas de Calais en Normandië

Reisverslag Kampeerreis 
Hoewel we dit jaar al een paar vakanties hebben gehad (Panama & Costa Rica en Schotland) besluiten we om toch de caravan niet ongebruikt te laten. Verschillende doelen passeren de revue maar uiteindelijk kiezen we voor een streek in Frankrijk die we nog niet kennen. Al heel vaak zijn we in Frankrijk geweest maar meestal toch aan de oostkant. Deze keer nemen we de westkust en willen een paar dagen vlak bij Boulogne-sur-Mer staan, om de kapen Griz Nez en Blanc Nez te zien. Daarna een week of twee Normandië. Daar is naast de invasiestranden van Operatie Overlord op D-Day (6 juni 1944) ook landschappelijk en cultureel heel wat te zien en te doen. Zo willen we het beroemde tapijt van Bayeux zien en wat beroemde kerken, waaronder zeker de Mont Saint-Michel. Wat betreft de invasiemusea nemen we ons voor een strenge beperking te hanteren. Er zijn meer dan dertig musea over dat onderwerp en die willen we echt niet allemaal ‘doen’. 

Lees verder

Frankrijk 2013: Cevennen, Gorges du Tarn en de Provence/ Drome/ Vaucluse

Kamperen in de Gorges du Tarn en de Gorges de la Jonte in het leuke tweelingplaatsje Le Rozier/ Peyreleau  en tussen de wijngaarden van de Cotes du Rhône in de Vaucluse/ Haute Provence, in het wijndorp Visan. Een week met wat minder weer in de Gorges en met heerlijk nazomerweer in het Rhônedal. Fijne campings, ruige natuur en Provençaalse dorpen; lunches op een terrasje op een pleintje; vakantie op z'n best.  U vindt hier een reisverslag en fotoreportage incl. campingreviews, en meer. 

Lees verder

Dordogne, een weekje nazomer op de terugweg 2012

Dit artikel is ook te lezen onder "Spanje", omdat we op de terugweg uit de Spaanse Pyreneeën een kleine week in de Dordogne stonden. Een hoogtepunt van deze week was een bezoek aan de tuinen van de Manoir d' Eyrignac. 

Lees verder

Een zonnige najaarsvakantie in de Drôme en de Ardèche in Zuid-Frankrijk

Verslag van een zonnige kampeerreis naar Zuid-Frankrijk, najaar 2011. Ik had goede herinneringen aan de Drôme, het natuurpark de Vercors en de Drôme Provençale. We hebben daar eerder en vaker gestaan, bij voorbeeld onze eerste keer in Frankrijk in 1983. Daar vonden we nu een pracht camping aan de samenvloeiing van de Drôme en de kleinere Gervanne. De camping heet dan ook Gervanne Camping. Hij ligt in het dorp Mirabel-et-Blacons, aan de oude weg van Loriol in het Rhônedal naar Die. Op 30 september sluit de camping helaas zijn poorten en vinden we 35 km westelijker, bij het dorp Baix (spreek uit Beks) in het Rhônedal op de rand van de Ardèche, camping Le Merle Roux, die tot eind oktober open blijft. 

Lees verder

Kamperen bij Chartres, in het  departement Creuse bij La Chapelle Taillefert en in de région Languedoc/Roussillon bij Laurens  2008

De prachtige stad Chartres (kathedraal!), het landelijke La Chapelle Taillefert, een nagenoeg lege camping, de ultieme Franse 'campagne', en de wijnoogst in de Languedoc, de drie molens van Faugères, een wijnabdij en het sfeervolle en bedrijvige Sètes waar de vissersboten midden in de stad hun vangst lossen. We zien druiven persen zoals het vroeger ging: nog met de blote voeten en wandelen in de Gorges d'Héric en de Cirque de Mourèze. En nog veel meer. "Regarder passer le temps"...

Lees verder

Lente in de Ardèche in La Valléé de L' Eyrieux op camping L' Ardéchois bij St. Saveur de Montagut 

Meivakantie 2006; Een digitaal fotoboek. Volop bloeiende voorjaarsbloemen als wilde narcissen, velden vol!, en wilde krokussen, rose amandelboomgaarden, gele brem, het is één lentefeest in de Ardèche in begin mei. 

Lees verder

ARDÈCHE, Vallon Pont d'Arc  1997

Begin mei 1997 vieren we onze voorjaarsvakantie op camping  La Plage Fleurie in Les Mazes, een gehucht in de buurt van de bekende toeristenplaats Vallon Pont d'Arc in de Ardèche. We hebben er een heerlijke week, onder de bloeiende robinia's en rijk dragende meikersenbomen. 

Lees verder

Kamperen in Callas, een dorp in het zuidelijke departement Haut-Var, onder de Provence, en in de Drôme, in Mirmande; Zomer 1995 

Mirmande is 'een van de mooiste dorpen van Frankrijk' en Callas ligt centraal voor bezoek aan de Gorges du Verdon en aan de Méditerranée

Lees verder

 Kamperen met de caravan in de Loire-streek, in de Gers en bij de Pyreneeën,  in Chateau-Renault, La Romieu en Tournay

Frankrijk zomer 1994; Kamperen met pech: we 'verliezen' het dakluik van de caravan onderweg, daardoor staan we wat langer in de onbekende landstreek van de Gers (een eind ten noorden van de Pyreneeën), maar dat blijkt helemaal geen straf! Verder hebben we fijne dagen in de Loirestreek bij de kastelen en genieten we volop van de ruige natuur in de Franse Pyreneeën. En we zien Lourdes. Maar of we daar nu beter van werden...

Lees verder

Kamperen in Frankrijk in 1993: de Loire-vallei met de beroemde kastelen vanuit Chateau-Renault,

de Dordogne vanuit Vergt, en de Auvergne vanuit Vic-sur-Cère   

en nog als toegift een paar dagen in Zuid-Limburg bij Epen/ Camerig

Een heel gevarieerde vakantie. Veel gezien, veel gedaan. Onze dochter 'leert' paardrijden. Mooie kampeerplekken, veel natuur en cultuur. Kortom, kijk maar. 

Lees verder

Kamperen in de Franse Haut Languedoc in Les Aires bij Le Poujol-sur-Orb in de streek l' Herault

 "Kamperen in het paradijsje", zo noemde onze dochter van toen zeven de lommerrijke camping Domaine de Gatinié in het gehucht Les Aires. Eerst stonden we nog een paar dagen in Pont en Royans "au pied du Vercors". Het was onze eerste vakantie met een heuse caravan, die we huurden van vrienden. Het beviel uitstekend. Het volgende jaar kochten we onze Knaus, die we nu nog steeds met veel plezier gebruiken. 

Lees verder

Kamperen bij Cluny (Bourgondië),  bij Choranche  in de Drôme Provençale, in het hart van het natuurpark van de Vercors 

en bij Dauphin (tussen Forcalquier en Manosque in de Provence)

Retro-Fotoboek Provence, Drôme en Bourgogne. Zomervakanties van 1988 en 2003

Lees verder

Kamperen in 1987, met de vouwwagen naar de Auvergne en de Forez

In de Bourgogne zoeken we een plek op Camping Municipal de la Porte d' Arroux bij Autun. Bij het stadje Ambert in de Forez/ Auvergne vinden we een leuke plek op camping Les Trois Chènes. We verkassen nog een keer naar het kleine plaatsje Riom-és-Montagne: Camping Le Sedour, midden in de Auvergne.

Lees verder

Kamperen in de Morvan in 1986

Met de vouwwagen Holtkamper Family de Luxe, onze eerste buitenlandse vakantie met onze dochter (toen twee jaar) in het kampeerland bij uitstek. We willen niet al te ver en waar het niet zo heet wordt in de zomervakantie, en daarvoor leek de Morvan ons een goede bestemming. De Morvan is een regionaal natuurpark in Bourgondië.  We vinden een aardige plek op camping Sous Roche bij Avallon.

Lees verder

Kamperen met de vouwwagen in de Drome (Natuurpark de Vercors), Drome Provençale en Vaucluse

zomervakantie  1983   Voor de eerste keer naar Frankrijk! Met onze vouwwagen. Geen tolroutes, wel de Mont Ventoux, veel natuur en leuke "echt-Franse" stadjes, meest goede campings op mooie plekjes, ach, welk land is meer geschikt voor kamperen dan la douce France! 

Lees verder

 Gardameer, Schiereiland Sirmione,  en Venetië;  Fotoboek

Kamperen vlak aan het meer, wandelen op schiereiland Sirmione en een dag met de trein naar Venetië

Lees verder

Italië, Dolomieten, Seis-am-Schlern, (Alpe-di-Siusi), 1998

Kamperen met de caravan, wandelen en autotochten maken in de magnifieke bergwereld van de Dolomieten, incl. een excursie naar Venetië

Lees verder

Lago di Trasimeno / het Meer van Trasimeno 2010

Op de grens van Toscane en Umbrië in Italië, het beste van twee werelden

Verslag van een caravanvakantie in juni 2010 

Lees verder

Rome, de "eeuwige stad"  

Kamperen in de voorjaarsvakantie aan het meer van Bracciano op camping Roma Flash Sporting

Lees verder

Toscane en Dolomieten 1999 o.a.  bij Casciano di Murlo, Toscane en Seis-am-Schlern (Siusi)

Kamperen in het lieflijk heuvelende Toscane met bezoeken aan de Toscaanse toppers als Siena, Florence, San Gimignano, en andere en op de terugweg een paar dagen in de Dolomieten inclusief een (avontuurlijke)  excursie naar  Verona

Lees verder
naar boven