007 Normandië, Pas de Calais en Nord, kamperen met de caravan

Hits: 23395

Frankrijk 2014 Nord/ Pas de Calais en Normandië

Reisverslag Kampeerreis 
Hoewel we dit jaar al een paar vakanties hebben gehad (Panama & Costa Rica en Schotland) besluiten we om toch de caravan niet ongebruikt te laten. Verschillende doelen passeren de revue maar uiteindelijk kiezen we voor een streek in Frankrijk die we nog niet kennen. Al heel vaak zijn we in Frankrijk geweest maar meestal toch aan de oostkant. Deze keer nemen we de westkust en willen een paar dagen vlak bij Boulogne-sur-Mer staan, om de kapen Griz Nez en Blanc Nez te zien. Daarna een week of twee Normandië. Daar is naast de invasiestranden van Operatie Overlord op D-Day (6 juni 1944) ook landschappelijk en cultureel heel wat te zien en te doen. Zo willen we het beroemde tapijt van Bayeux zien en wat beroemde kerken, waaronder zeker de Mont Saint-Michel. Wat betreft de invasiemusea nemen we ons voor een strenge beperking te hanteren. Er zijn meer dan dertig musea over dat onderwerp en die willen we echt niet allemaal ‘doen’. 

 

Ten slotte willen we dan nog een of twee weken naar de zuidkust van Bretagne. 

Helaas bereikt ons in de tweede week dat we op weg zijn het bericht dat er in de familie iemand is overleden. We vinden dat we bij zijn crematie aanwezig ‘horen’ te zijn. Dus wordt ons plan slechts gedeeltelijk uitgevoerd. Aan het eind van onze tweede week zijn we weer thuis. Voor ons doen is dat snel. We vinden dat als je eenmaal zo’n eind op pad bent, je beter de tijd ruim kunt nemen; zeker nu we die tijd aan onszelf hebben. Qua kosten wordt het per week voordeliger bij vier dan bij twee weken, want de heen- en terugreis maak je toch. En de campings zijn in het najaar niet duur. Wij kiezen bijna altijd ACSI-campings en betalen daar 14 tot 16 euro voor een plek inclusief douches en elektra.  

We hebben echter twee mooie weken gehad. Mooi weer, veel gedaan en gezien, in Normandië op een mooie camping gestaan met vriendelijke eigenaren. Bretagne komt een andere keer dan wel. 

Hieronder vind je een verslag van de dingen die we gedaan hebben en een review van de beide campings die we aandeden. Uiteraard staan er heel wat foto’s in dit verslag, maar alle geselecteerde foto’s kun je bekijken op de pagina “Nord, Pas de Calais en Normandië/ Photogallery”. 

naar boven