011 Chartres, Creuse en de Languedoc/ Roussillon

Hits: 32858

Kamperen bij Chartres, in het  departement Creuse bij La Chapelle Taillefert en in de région Languedoc/Roussillon bij Laurens  2008

De prachtige stad Chartres (kathedraal!), het landelijke La Chapelle Taillefert, een nagenoeg lege camping, de ultieme Franse 'campagne', en de wijnoogst in de Languedoc, de drie molens van Faugères, een wijnabdij en het sfeervolle en bedrijvige Sètes waar de vissersboten midden in de stad hun vangst lossen. We zien druiven persen zoals het vroeger ging: nog met de blote voeten en wandelen in de Gorges d'Héric en de Cirque de Mourèze. En nog veel meer. "Regarder passer le temps"...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kamperen bij de mooie stad Chartres, in het departement Creuse op een lege camping bij het durpie La Chapelle Taillefert en in de région Languedoc/Roussillon bij het stadje Laurens (spreek uit: Lorèns)

"Regarder passer le temps" -- en veel meer

 

 

Inclusief:

ANWB/ KCK-VERHAAL "WIJNOOGST IN DE LANGUEDOC " 

In november 2009 is als 'lezersverhaal' een artikel geplaatst in de KCK  dat gemaakt is naar dit reisverhaal, als een van de winnaars van de jaarlijkse verhalenwedstrijd.

De ongeredigeerde versie vindt u achter in dit artikel.

 

INFORMATIE OVER DE BEZOCHTE CAMPINGS STAAT ACHTERIN DIT ARTIKEL

 

 

 

Inleiding

 

Vakantie nazomer 2008 Frankrijk

 

Nadat we in april naar Vietnam waren geweest, hebben we de zomer vnl. gebruikt om te klussen. We hebben de slaapkamer, de overloop en R's kamer opgeknapt. We hadden eerder het idee om naar de Pyreneeën te gaan, maar dat is nogal klimmen dus omwille van mijn zwakke knie besloten we nu om het toch maar in wat vlakker land te zoeken. Wel naar Frankrijk want daar zijn we al een tijdje niet geweest en om te kamperen is er eigenlijk geen fijner land te bedenken, vind ik nog steeds. We wilden naar een onbekend stukje groene natuur in het departement Creuse. Daar zou je heel goedkope campings hebben en een fijne omgeving om te wandelen en te genieten van de rust. Volgens een artikel in de KCK van juli dit jaar. Riet wou de kathedraal van Chartres graag eens zien en dat leek mij ook mooi.

 

Toen het weer in de Creuse nogal tegenzat, zijn we naar de Languedoc doorgereisd. Daar hebben we veel zon gehad en heerlijke dagen, weken. In totaal zijn we ruim vier weken weg geweest.

 

In juli is de caravan bij Reinders geweest. We hebben een Truma SE mover laten monteren en twee nieuwe 'half truck' banden. De oude banden waren nog lang niet af maar wel zes jaar oud. Daar neem ik liever geen risico mee. Op advies van de monteur heb ik ze laten vervangen. Van de mover hebben we veel gemak gehad. De plaats op de camping in de Languedoc hadden we niet kunnen bezetten zonder mover. Op een beetje aflopend terras met een nauwe toegang tot de plek begin je niets met de auto en met mankracht heb je minstens vier sterke kerels nodig. En dan nog, op zo'n aflopend terras...Nee, ik vind de mover een flinke bijdrage aan een relaxt kampeerleven.

 

Onderweg koffie drinken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven